Pagina 1 van 1

Overstap naar diesel...advies gevraagd

Geplaatst: do okt 03, 2013 6:54 pm
door arthur623
Beste dames en heren,

Wegens verandering van werk ga ik overstappen naar een diesel. Mijn eisen zijn: automaat, cruise control, stationmodel en betaalbaar.

Via wat zoeken kwam ik o.a uit bij de 75 Tourer 2.0 CDT automaat. Dit betreft voor zover ik weet een BMW motor met distributieketting.

Wat is jullie mening over deze auto?

En wat is het gemiddeld verbruik op de snelweg?

Op internet kwam ik o.a. deze auto tegen: http://www.autoscout24.nl/Details.aspx? ... rc=st|s,sr

en ik ga ook even bij Bam informeren: http://www.mg-r.nl/club/viewtopic.php?t=22388

Geplaatst: do okt 03, 2013 7:56 pm
door Rik
Gewoon die van Bas (bam) kopen.
Niet duur, technisch meer dan in orde (alle 'zwakke' plekken al getackeld) en optisch beter dan deze (en dan heb ik het nog niet eens gehad over dat ZT neusje).

CDTi's zijn oersterk, maar verbruik vind ik zeker keurig. Als je je best doet kan je belachelijke cijfers halen, maar gemiddeld rij ik 1 op 17 (ik rij van binnenstad naar binnenstad voor mijn werk, sleep zo nu en dan een flinke jongen van de CJIB in de wacht).

Automaat zoals de andere advertentie die je laat zien is wel wat minder zuinig natuurlijk.

Geplaatst: do okt 03, 2013 8:05 pm
door p@p@zs
Hej Arthur, we hebben nog steeds veel plezier van de cabrio :lol: ;)

Geplaatst: vr okt 04, 2013 9:20 am
door arjan_m
Ik zou dan ook die van Bas kopen. Perfect onderhouden, en een mooie uitvoering van gemaakt. ZT interieur (stoelen dus met betere zijsteun), en een ZT bumper (niet omdat het moest, maar gewoon omdat het mooi is)

Verder kan ik je de 75 diesels aanraden, ik heb zelf ook een tourer diesel automaat, perfecte combi. Mijn eerste 75 was ook een diesel, sedan en handgeschakeld.

Mijn verbruik is niet representatief, ik rijd veel stadsverkeer... Gemiddeld ligt het nu op 1 op 14,3. (Nadat hij getuned was scheelde het veel overigens in positieve zin). Als ik op de snelweg rijdt haal ik makkelijk 1:20, met vaak linksrijden.... :twisted:

Geplaatst: vr okt 04, 2013 9:25 am
door arthur623
Ik vind het wel zo jammer dat die van Bas geen automaat is....ik moet eigenlijk echt een automaat hebben als ik veel in de file sta...anders wordt ik gek. :shock:

Geplaatst: vr okt 04, 2013 9:47 pm
door VandenPlas
Gewoon doen ! Diesels in de 75 zijn bijna 'bomb proof' . Half miljoen km of meer moet geen probleem zijn. Wel goed kijken of de koppeling nog goed werkt of reeds vervangen is. ;)

http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/rove ... ousPage=lr

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=224698667