Pagina 1 van 2

Uitvallen van motor na ong 2 min

Geplaatst: za okt 27, 2007 6:37 pm
door jdpower
Het probleem is dat mijn motor uitvalt na een x aantal minuten of zelfs seconden. De motor draaidt als hij koud is ong een paar minuten totdat hij warm word en valt dan vervolgens uit. De oorzaak van het uitvallen is mij niet helemaal 100% duidelijk. Het lijkt er iig op dat hij door het sterk toenemende aantal misfires uitvalt. Wanneer de motor koud is heeft hij weinig last van misfires en wanneer hij warm heeft heeft hij er meer last van.
Verder heb ik zelf al een aantal onderdelen vervangen om te kijken of dit het probleem zou oplossen, maar helaas zonder resultaat. De onderdelen welke vervangen zijn:
- Bobine
- Bougies
- krukas positie sensor.
- Gaskleppositie sensor.
- Injectoren heb ik laten reinigen en laten testen op flow.

Verder heb ik magnecor kv85 bougiekabels welke gewoon in perfecte staat zijn. Ook heb ik een brandstof druk verhoger en heb deze terug gedraaid naar 3 bar. De brandstrof druk blijft constant wanneer hij uitvalt.

Heeft iemand een idee wat dit probleem zo kunnen veroorzaken??

Geplaatst: za okt 27, 2007 7:40 pm
door bam
Controleer eens de massa verbindingen van je chassis naar de motor.

Bam

Geplaatst: za okt 27, 2007 8:33 pm
door schoenie
heb je al eens de koelwatertemperatuursensor los getrokken
lijkt er op dat hij niet door heeft dat de motor warm wordt en daardoor de motor verzuipt

Geplaatst: za okt 27, 2007 8:42 pm
door jdpower
De nieuwe stand van zaken. :(

@bam:
Ik heb alle massakabels en connecties nog maals gecontroleerd en deze zijn allemaal perfect.

@schoenie:
de koelwatertemperatuursenor heb ik al gectroleerd en ohms doorgemeten op de connector van de ecu.

Verder heb ik de inlaat temperatuur sensor al gecontroleerd op de ecu en deze is ook gewoon goed. Ook heb ik de bekabling naar de bobine al gebypassed dmv een zelfgemaakte kabel met connector. en deze rechtstreeks op de ecu aangesloten, ook dit zonder enige verandering. Dit zelfde trucje heb ik ook toegepast op de krukaspositiesensor. Maar omdat deze kabel niet afgeschermd is ging de motor nog slecter lopen.

iig alvast bedankt voor de reacties :D

Geplaatst: za okt 27, 2007 9:05 pm
door bam
Heb je een nieuwe bobine gemonteerd?

Zo niet zou ik proberen er een te lenen van iemand en die te proberen want dat is het eerste wat mij te binnen schoot.

Bam.

Geplaatst: za okt 27, 2007 9:51 pm
door jdpower
hey bam de bobine heb ik idd al vervangen door een nieuw exemplaar ook helaas zonder resutlaat. :( verdeerlkap is ook nog niet zo gek oud en de rotor ook niet, zien er verder ook gewoon goed uit of het moet toevallig net de rotor zijn die stuk is. zou wel heel toevallig zijn. En dan zou hij volgensmij helemaal niet lekker lopen.

Geplaatst: za okt 27, 2007 10:14 pm
door Frekkel
check je brandstoftoevoer eens, als ie wel injecteerd dus ;)

Geplaatst: za okt 27, 2007 10:37 pm
door jdpower
jah brandstof injectie is gewoon in orde, injectoren zijn gereinigd en getest op flow. Alle injectoren zijn 100% gelijk aan elkaar. De brandstof druk in de fuel rail is ook gewoon netjes 3 bar en fluctueert niet. Ook de lambda sonde is vervangen door een 2e hands goed werkend exemplaar. Ook dat zonder resultaat.

Geplaatst: zo okt 28, 2007 2:43 am
door schoenie
jdpower schreef: @bam:
Ik heb alle massakabels en connecties nog maals gecontroleerd en deze zijn allemaal perfect.

@schoenie:
de koelwatertemperatuursenor heb ik al gectroleerd en ohms doorgemeten op de connector van de ecu.

Verder heb ik de inlaat temperatuur sensor al gecontroleerd op de ecu en deze is ook gewoon goed.
iig alvast bedankt voor de reacties :D
Kritische vraag, maar uit ervaring, je zegt dat het goed is, maar wat heb je dan gemeten(waarden) waardoor je concludeert dat het goed is?

Geplaatst: zo okt 28, 2007 12:12 pm
door jdpower
@schoenie:
Ik heb de ohmse waardes van de 2 temperatuur sensoren vergeleken met tabellen op de volgende website http://www.mgfcar.de/sensor/index.htm De waardes heb ik bij een koude en een warme motor gemeten en kwamen in beide situaties goed overeen met de waardes uit de tabelen.

Geplaatst: zo okt 28, 2007 3:12 pm
door Frekkel
jdpower schreef:jah brandstof injectie is gewoon in orde, injectoren zijn gereinigd en getest op flow. Alle injectoren zijn 100% gelijk aan elkaar. De brandstof druk in de fuel rail is ook gewoon netjes 3 bar en fluctueert niet. Ook de lambda sonde is vervangen door een 2e hands goed werkend exemplaar. Ook dat zonder resultaat.
daarom spuiten ze toch niet in? als je ecu de opdracht niet geeft om in te spuiten mag je ze duizend keer reinigen en testen op flow.

Geplaatst: zo okt 28, 2007 4:47 pm
door jdpower
@Frekkel
De bekabeling naar de injectoren heb ik idd nog niet gecontroleerd. Maar de motor draaidt wel gewoon voor de 1e paar minuten en heeft dan een maar een enkele misfire pas wanneer hij warmer wordt nemen het aantal misfires toe. De injectoren spuiten dus wel degelijk in anders zou hij helmaal niet draaien.

Geplaatst: zo okt 28, 2007 11:20 pm
door schoenie
als hij stil valt en je start hem dan weer slaat de motor dan aan of niet?

Geplaatst: ma okt 29, 2007 12:09 am
door Frekkel
jdpower schreef:@Frekkel
De bekabeling naar de injectoren heb ik idd nog niet gecontroleerd. Maar de motor draaidt wel gewoon voor de 1e paar minuten en heeft dan een maar een enkele misfire pas wanneer hij warmer wordt nemen het aantal misfires toe. De injectoren spuiten dus wel degelijk in anders zou hij helmaal niet draaien.
tis maar dat ik net ook zo'n probleempje heb gehad en dat het bij mij de aansturing van de injectoren was ;)

Geplaatst: ma okt 29, 2007 7:04 pm
door jdpower
mm vandaag was het dus helemaal raar. Het ging alsvolgt:
- Ik start hem en hij slaat direct aan
- Hij loopt vervolgens echt perfect gedurende ong 2 min todat hij echt warmer werd.
- koelvloeistof was nu op bedrijstemperatuur en de motor begon te stotteren. De koelslangen voelde redelijjk hard aan. De motor viel stil.
- Ik heb langzaam de dop van het expansievatje losgedraaid zodat de druk verminderde.
- Ik starte hem weer en hij liep goed gedurende ong 3 a 4 min. De koelvloeistof slangen waren nu niet hard geworden.
- De motor viel weer stil na ong 4 min. Hij wilde hierna niet meer aanslaan tijdens het starten.

Is dit raar of wa, verder heb ik de spanning op de voedende zijde van de injectoren (geschakeld in de nul) gemeten en deze spanning bleef gewoon aanwezig gedurende het stoteren.

@schoenie zie antw in bovenstaande tekst.

Geplaatst: ma okt 29, 2007 10:24 pm
door 118GTR
Hmm misschien een maf idee, maar als je zeker weet dat er brandstof ingespoten word en dat de ontsteking op tijd staat(en werkt)

Dan zou je kunnen denk dat de compressie niet goed is. Misschien heb je alleen compressie als hij net start, het zou kunnen dat water of olie de cylinders afsluit, na dat hij een tijdje loopt is het water of olie verbrand. Dat zou ook verklaren waarom het koelsysteem zo onder druk wordt gezet.

Aan de andere kant het systeem hoort ook onder druk te staan, de thermostaat zit dicht(want koud) maar de waterpomp probeer wel water door de radiateur te duwen.

Als ik jou was zou ik eens kijken of hij loopt op starterhulp nadat hij is afgeslagen(zoja is het toch een benzine probleem) en een compressiemeting doen voor en nadat je hem start.