Nanjing Automobile heeft MG-Rover overgenomen.......

618 620 623 820 825 827
Gesloten
Gebruikersavatar
arjan_m
MG-R Core
Berichten: 3507
Lid geworden op: ma jul 18, 2005 10:13 am
Woonplaats: Vlodrop
Contacteer:

Nanjing Automobile heeft MG-Rover overgenomen.......

Bericht door arjan_m »

24 juli: Het Chinese Nanjing Automobile heeft de slag gewonnen om de overname van MG Rover. De Britse zakenman David James en het eveneens Chinese SAIC-concern grijpen mis.

Nanjing Automobile heeft de resten van MG Rover voor een nog onbekend bedrag gekocht, dat meldt accountantskantoor Price Waterhouse Coopers, dat het faillissement van de Britse autoproducent afhandelt. Met de overname is een nog onbekend bedrag gemoeid.
Nanjing wil de productie van motoren verplaatsen naar China. Dat geldt ook voor een deel van de autoproductie; waarschijnlijk zal de afbouw in Groot-Brittannië gaan plaatsvinden. De Chinezen willen ook een ontwikkelingscentrum in Engeland opzetten. Volgens de BBC zou dat 2.000 banen opleveren in het thuisland van MG Rover. Nanjing kijkt echter wel verder dan alleen Longbridge en Birmingham, waar voorheen de productie van MG Rover was gevestigd.

Nanjing Automobile is de oudste Chinese autoproducent, maar zeker niet de grootste. Aangezien het SAIC-concern de intellectuele rechten op de Rovers 25 en 75 (en MG ZR en ZT) al eerder in de wacht heeft gesleept, is het niet ondenkbaar dat de twee bedrijven gaan samenwerken. De rechten voor de Rover 45 (en MG ZS) liggen bij Honda. Het model is immers ooit een zustermodel geweest van de Honda Civic.

Een klein deel van het MG Rover personeel zal zich blijven bezighouden met het afwikkelen van het faillissement. Nanjing zal daarbij gaan helpen en in de tussentijd op zoek gaan naar personeel om hun plannen met het bedrijf tot uitvoer te brengen.
My MG-Rover history:

Rover 75 2.0 CDT Business Edition - bj. 2000 - Midnight Blue (JQW)
Rover 75 Tourer 2.0 CDT Sterling - bj. 2003 - British Racing Green (HFF)
Rover 75 1.8 Classic - bj. 2002 - Midnight Blue (JQW)
MG TF 135 - bj. 2002 - Antracite (LQW)
MG ZT 190 2,5 v6 - bj. 2002 - Raven Black (PMF)
Gebruikersavatar
Striker
MG-R Freak
Berichten: 4729
Lid geworden op: ma feb 24, 2003 1:49 am
Woonplaats:
Locatie: Dordrecht

Bericht door Striker »

Er loopt hier al een topic over dit onderwerp. Dus voor het overzicht gaat dit topic op slot.
Afbeelding

Wil je weten hoe je een afbeelding in je post plaatst?? Lees dan hier!!
Gesloten