Frisse wind voor Rover 25 en MG ZR (Bron: Autoweek)

Skytiger

Frisse wind voor Rover 25 en MG ZR (Bron: Autoweek)

Bericht door Skytiger »

De foto's staan al her en der verspreid. Maar hier wat er in de Autoweek stond/staat.

AfbeeldingAfbeelding
De Rover 25 en MG ZR zijn voorzien van een nieuw uiterlijk.
Komende zondag (23 mei 2004) beleven de vernieuwde Rover en MG hun debuut
op de Motor Show in Birmingham.


Afbeelding
Aan de uiterlijke wijzigingen van de Rover 25 en MG ZR zitten weinig verrassingen. Ze volgen het pad van de twee grotere twee modellen.
Aan de voorzijde zitten dubbele koplampen achter glas en ook de achterklep heeft hetzelfde markante gezicht als bij de Rover 45. Overigens is die achterklep voortaan met de afstandbediening te openen. Een slimme vondst is ´audible mislock´. Hierbij laat de claxon zich kort horen als de auto wordt afgesloten en deuren, de achterklep of de motorkap niet goed dicht zijn.
Aan de binnenzijde is de meest opvallende wijziging te vinden bij de nieuwe ronde luchtuitlaten. De liefhebbers van het traditionele streepje hout in het Rover-interieur komen bij de vernieuwde 25 zeker aan hun trekken: het is naar keuze leverbaar in walnotenhout of licht of donker eiken.

AfbeeldingAfbeelding
Voor de MG ZR zijn de veranderingen aan het in- en exterieur grotendeels gelijk aan die van de Rover. De snelste ZR, de 160, is voortaan te herkennen aan een extra spoiler onder de voorbumper en verbredingsstukken op de spatborden. Daarbij is in de MG het koppelingspedaal wat lager geplaatst, heeft het gaspedaal een iets andere positie gekregen en zijn de remmen wat communicatiever geworden. Het gebruik van nieuwe materialen aan de achterwielophanging moeten zorgen voor een betere wegligging.
Voorlopig is de 25 nog de kleinste Rover. Als binnenkort de CityRover zijn opwachting maakt, neemt die het stokje over als benjamin van de stal.

AfbeeldingAfbeelding

Bron: Autoweek
Plaats reactie