Pagina 1 van 1
auto invoeren van Ned nr Belgie
Geplaatst: vr feb 10, 2012 9:28 pm
door hugos
Hallo,
Ik heb al heel wat rondgestruind op 't internet doch vind niet wat ik moet hebben
Wie weet hier een antwoord op: Ik koop als Belg een tweedehands Nederlandse auto om hem pas over x aantal jaren in te schrijven in Belgie.
Moet ik dan nu al langs het douanekantoor voor vignet 705 en daarna langs het keuringsstation voor de eerste keuring???
(btw: heb nog niet gekocht want wil niet in mijn vingers snijden)
Wreed bedankt,
Hugos
Geplaatst: za feb 11, 2012 11:47 pm
door zwelgje
Ja, denk dat je die in moet voeren. Een auto kan alleen langdurig op je naam staan in het land waar je woont (EG regel). Weet niet of je lang na de keuring kan wachten met het aanvragen van een kenteken aan te vragen.
Als je er langer mee wacht met invoeren in Belgë en de Nederlandse papieren zijn niet meer geldig, dan denk ik dat het zeer lastig wordt de Rover nog in België in te voeren, omdat ze er de geldige papieren erbij willen hebben...
Direct invoeren in België is geen probleem omdat er het Europese goedkeuringsbewijs voor is en zullen ze in België dit accepteren.
Ben zelf Nederlander en woon in België en heb hier vorig jaar zelf een 75 gekocht. Er is ook voldoende aanbod en voor goede prijzen, maar er zal een reden zijn in Nederland te kopen.
Ben zelf ook aan het kijken want heb enkele Nederlandse auto's die ik het liefst op Belgisch kenteken wil (onder andere een Rover van 30 jaar oud zonder gelijkvormigheids-achtig attest en dat zal dit jaar de uitdaging worden), maar als Nederlander heb ik geen probleem om familieleden te vinden zodat het langer op Nederlands kenteken houden geen probleem voor mij is....
Rob
Geplaatst: zo feb 19, 2012 2:06 pm
door hugos
Ik ben er uit: Om een Nederlandse auto in te voeren mag je sowieso 500 euro extra opzij leggen om een geldig Europees gelijkvormigheidsattest aan te vragen. In Nederland (toch ook een EU-staat) kent men dat blijkbaar niet.
Hiervoor moet je naar een keuringsstation waar de hele auto nagezien wordt m.b.t. de Belgische wetgeving. Factuur en douanedocumenten met vignet 705 zijn nodig.Dit kan enkele maanden op zich laten wachten.
Als dit achter de rug is, moet je opnieuw naar de keuring voor 'keuring voor verkoop' (ongeveer 60 euro). Dan kijkt men of alles in orde is om op de openbare weg te kunnen: uitlaatgassen, lichten, remmen, ophanging, banden e.d. Daarna kan je naar je verzekeringsagent om nummerplaten aan te vragen, BIV aan te vragen en natuurlijk je verzekering in orde te brengen.
Groet,
Hugos
Geplaatst: zo feb 19, 2012 10:47 pm
door Peter Sely
hugos schreef:Ik ben er uit: Om een Nederlandse auto in te voeren mag je sowieso 500 euro extra opzij leggen om een geldig Europees gelijkvormigheidsattest aan te vragen. In Nederland (toch ook een EU-staat) kent men dat blijkbaar niet.
Hiervoor moet je naar een keuringsstation waar de hele auto nagezien wordt m.b.t. de Belgische wetgeving. Factuur en douanedocumenten met vignet 705 zijn nodig.Dit kan enkele maanden op zich laten wachten.
Als dit achter de rug is, moet je opnieuw naar de keuring voor 'keuring voor verkoop' (ongeveer 60 euro). Dan kijkt men of alles in orde is om op de openbare weg te kunnen: uitlaatgassen, lichten, remmen, ophanging, banden e.d. Daarna kan je naar je verzekeringsagent om nummerplaten aan te vragen, BIV aan te vragen en natuurlijk je verzekering in orde te brengen.
Groet,
Hugos
Ik lees het pas nu, had ik dat geweten had ik al veel eerder gereageerd. Ik zat een tijdje terug met min of meer dezelfde vraag, zie
http://www.mg-r.nl/club/viewtopic.php?p ... ht=#280215.
Ondanks dat we allemaal in de EU leven zijn er inderdaad toch flinke verschillen, met name dat gelijkvormigheidsattest. In het buitenland zou het COC ook bestaan, maar zelf vond ik tot nu toe geen enkele verkoper die hierover beschikte. Ik heb aan de douane en de keuringsdienst ook recent nog gevraagd of een kopie van een identiek zelfde exemplaar (zelfde bouwjaar, zelfde uitvoering etc) volstaat, maar daar doet men dus werkelijk moeilijk over vanwege zogezegd het chassisnummer (eerder omdat men iets aan die gelijkvormigheidsprocedure wil verdienen). Jammer, want in België zoeken verengd toch wel de keuzemogelijkheid/vrijheid.
Wel nog een vraagje: waarom vanuit NL invoeren? De tweedehandsprijzen liggen er toch een stuk hoger ivm België.
Bij de keuring hebben ze me ook gezegd dat die procedure inderdaad enkele maanden in beslag kan nemen... Niet zozeer het opmeten zou lang duren, wel de administratie. Ga zeker eens horen bij de douane (gevestigd binnen FOD Financiën) want daar hebben ze meestal een specialist die er veel meer over kan vertellen.
Laat zeker iets weten hoe het afgelopen is.
Nog een andere vraag: heb je garageplaten ter beschikking of ga je met de Nederlandse erop naar de keuring? Dat was voor mij ook nog een struikelblok. Een verzekering kon ik gerust krijgen bij de agent, maar eigenlijk rij je dan eventjes met een auto die nog niet echt ingeschreven is.
Geplaatst: di feb 21, 2012 9:56 pm
door hugos
Waarom een Nederlandse auto? Omdat ik in België geen V6 2.5 automaat zwart MK1 vind...
Wat betreft de keuring: Hier kunnen we garageplaten huren voor 50 euro.
Maar zoals elders te lezen: de koop gaat niet door...
Groet,
Hugos
Geplaatst: vr sep 14, 2012 8:15 pm
door hugos
Ga dit toch even aanpassen, want heb ondertussen al meer 'ervaring'
Auto gekocht in Nederland (als Belg): Heb de auto door de eigenaar naar mijn thuis laten rijden. We schroeven de kentekenplaten eraf en rijden met andere auto terug naar Nederland. Gaan daar naar een RDW kantoor (niet eender welk kantoor: moet zijn voor UITVOER). We laten daar de documenten voor uitvoer in orde brengen: kost ongeveer 10 euro). Met deze documenten ga ik naar 't douanekantoor in Belgie om vignet 705 aan te vragen (kost 1 euro) Na goedkeuring van mijn verzekering rijd ik met mijn nummerplaat en al de vorige documenten naar het keuringsstation (waar men ook ongevalwagens herkeurt) na afspraak natuurlijk om het gelijkvormigheidsattest aan te vragen. Daar wordt de hele auto gecheckt ook uitlaat, banden, remmen, lichten, afmetingen, NUMMER MOTOR, .... (kost ongeveer 300 euro) Nu is het wachten op dit gelijkvormigheidsattest. En dan kan ik hem opbergen in een schuur of eventueel naar de 'keuring voor verkoop' (met garageplaat)waar ie opnieuw gecheckt wordt: uitlaatgassen, lichten, banden, remmen enz...(kost ongeveer 60 euro) En daarna inschrijven voor 't verkeer. (kost 700 euro) Verzekering kost 500euro en bollen maar!
Ziezo!
Geplaatst: vr sep 14, 2012 9:56 pm
door falco
dit kost je goud geld!

, veel plezier er mee.
Geplaatst: za sep 15, 2012 8:07 am
door hugos
tja, 't is een hobby hé. ik kan ook op alle vrije momenten op café gaan, dan is 't ook op ...
Hier kijken de mensen nog naar als ik op straat langskom. En vooral ikzelf voel me er goed bij!
Geplaatst: do sep 20, 2012 9:19 am
door rogersrover75
even een eigen ervaring;
heb een jaar of 5 geleden vanuit duitsland een r75 tourer cdt naar belgie gehaald.
kosten keuring waren ongeveer € 75,-.
het gelijkvormigheidsattest (dat ook niet in duitsland bij een auto werd meegeleverd) heb ik via Brussel aangevraagd; kosten € 100,-.
Geplaatst: do sep 20, 2012 11:21 am
door hugos
hoe? Duitse wagens geen gelijkvormigheidsattest?