Productie MG TF uitgesteld!!

Bart-K
The Big Boss
Berichten: 8398
Lid geworden op: do mei 06, 2004 1:16 pm
Woonplaats: Steenbergen NB

Productie MG TF uitgesteld!!

Bericht door Bart-K »

Afbeelding
autoweek.nl schreef:De productie van de MF TF zou aanvankelijk in september van dit jaar starten. Dat is uitgesteld tot de loop van 2008.
Als het aan de planning van Nanjing had gelegen, was de productie van de MG TF in het Britse Longbridge al weer van start gegaan. Nanjing is sinds het failissement van MG Rover het moederbedrijf van MG. Het Chinese concern is echter druk met een fusie met Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC). Klinkt die naam bekend? Dat zou kunnen, want deze Chinese autogigant was in 2005 een rivaal van Nanjing bij het opkopen van de boedel van MG Rover. De fusiebesprekingen vertragen de productie in de oude MG Rover-fabriek in Longbridge.
Die fabriek wordt overigens niet meer dan een assemblagecentrum. Het gros van de onderdelen komt uit China, alleen de carrosserieën en een handvol onderdelen wordt uit Groot-Brittannië betrokken. Als de fabriek op vol vermogen werkt, is er ruimte voor 250 werknemers. Voor het faillissement van de Britse automaker werkten zesduizend mensen van die fabriek.
Nanjing heeft vanuit Groot-Brittannië zo’n honderd aanvragen gehad van dealers die graag MG’s willen verhandelen. Aan het einde van volgend jaar hoopt MG zestig tot zeventig dealers te hebben in het oorspronkelijke thuisland waarmee het hele land kan worden bediend. Als in Groot-Brittannië voet aan de grond is verkregen, is Spanje het volgend land waar MG actief wordt. Daarna is het de bedoeling dat de rest van Europa volgt.
Nanjing ziet de Mazda MX-5 als enige concurrent voor de volgend jaar inmiddels dertien jaar oude MG. Over een coupéversie, waarvan een studiemodel in de nadagen van het bestaan van MG Rover is gepresenteerd, denken de Chinezen nog na.
'03 MG ZT 190+ -> My forever car :inlove:
'03 MG ZS 180 -> Tracktoy

"You don't park a ZT, you simply allow it to rest until next time."

https://www.facebook.com/groups/MGRoverClubNederland
Plaats reactie