Roewe 750 misschien toch rover 75

75 en 75 Tourer
Ducloi
MG-R Fanatic
Berichten: 139
Lid geworden op: ma jun 05, 2006 10:46 pm
Woonplaats:
Locatie: Krabbendijke

Roewe 750 misschien toch rover 75

Bericht door Ducloi »

Saic probeert de naam rover toch te bemachtigen en de roewe 750 komt in 2007 naar europa. :



SAIC wil Rover-naam nogsteeds hebben
Terugkeer Rover 75 uitgesteld

PEKING - Het Chinese SAIC heeft export van de Roewe 750 uitgesteld. Het concern wil eerst zien hoe het eigen publiek op de voormalige Rover 75 reageert, voordat de sedan naar Europa of de Verenigde Staten wordt verscheept. Het was de bedoeling om de vierdeurs sedan begin 2007 in Europa te gaan verkopen.

“We moeten eerst onze zaken thuis op orde hebben, voordat we buiten China aan de slag gaan,” legt Phil Murtaugh van SAIC uit. “Ik weet niet wanneer we met export zullen beginnen.” Volgens Murtaugh is SAIC in staat hoogstaande modellen te produceren.

SAIC wil Rover-naam



SAIC kocht de rechten op de ontwerpen van de 25 en 75, alsmede het intellectueel van verschillende motoren van de voormalige Britse autofabrikant MG Rover. Op basis van de 75 sedan is nu het eerste model gepresenteerd, de Roewe 75. SAIC was van plan de auto als Rover te verkopen, maar Ford stak daar een stokje voor. Toen de Amerikanen in 2000 Land Rover van BMW overnamen, eiste het bedrijf het vetorecht op de verkoop van de naam Rover. Ford maakte daarvan onlangs gebruik, toen BMW de meer dan honderdjarige Britse roepnaam te koop aanbood. Naar verluidt is SAIC nu bezig om Rover bij Ford los te peuteren. De Chinezen hebben enkele tientallen miljoen euro’s over voor de titel. Ford zal de naam waarschijnlijk nooit verkopen. Buiten de mogelijkheid om nu voort te borduren op Land Rover en Range Rover, wil Ford zeker niet dat Land Rover wordt geassocieerd met een Chinese aanbieder.


hier komt het vandaan : http://autotelegraaf.nl/vanonzeredactie/?id=42500

gr ducloi
Plaats reactie