DE NIEUWE 75 !! GEEN PHOTOSHOP !!

618 620 623 820 825 827
ironman

Bericht door ironman »

118GTR schreef:omdat ik het die snelheidssensatie niet wil combineren met doodsangst.
vond ik juist altijd een spannende combinatie!!!
(gesproken door een ex *SLOPEL* (verschrikkelijk lelijk merk die hier op het forum niet genoemd mag worden) kadet rijder uit het jaar ??)
Gebruikersavatar
118GTR
MG-R Core
Berichten: 4198
Lid geworden op: di nov 26, 2002 4:58 pm
Woonplaats: Nijmegen - Hierden
Contacteer:

Bericht door 118GTR »

nah mijn eerste auto was een rover 114 Gti, en mijn 2de en mijn 3de,(en als het mee zit ook mijn 4de)

heb wel in een C-kadet gezeten(vriend van me), en de angst viel best mee. zat maar een 1.2 in.(de allereerste C-kadet's hadden nog motoren van het oude model) Dus het snelheidsgevoel ontbrak toen ook.
Rover 118 GTi VVC MK3.2
Rover 114 GTi Racer -> to Belgium
Rover 416si LPG = for sale
Rover ZS 160 G3 ;-) => Daily
Preparing a 190+ VHPD Engine

www.118GTi.tk

Aan hard gaan is nog nooit iemand overleden, plotseling en hard tot stilstand komen, dat is het grote gevaar!
SilverCupr@

Bericht door SilverCupr@ »

Jullie gaan het niet geloven, maar op de site van Autoweek is een rij-impressie te lezen waar ze zowaar positief zijn! :shock: :D
Autoweek.nl schreef:Ook een gedistingeerde automobiel als de Rover 75 kan het zich op den duur niet permitteren om alles bij het oude te laten. Daarom werd hij naar de plastisch chirurg gestuurd voor een nose-job.

In z’n eerste jaren deed de Rover 75 het heel niet kwaad. In het zakelijke segment – een belangrijk afzetgebied voor de grote Rover – waren best wat mensen te vinden die wel wat zagen in deze automobiel van Britse adel. Hij had wel stijl; deze klassewagen met z’n wat hautaine blik en z’n instrumentenpaneel met ovale ‘klokken’ met wijzerplaten die doen denken aan kostbare horloges. Ook het echte – ronde – klokje in het midden van het dashboard ademde diezelfde sfeer. Maar na een paar jaar begon de verwende zakelijke rijder toch naar andere, nieuwe modellen van andere merken om te kijken, en de verkopen van de Rover 75 liepen terug. Iedere autofabrikant weet wat hij moet doen als dat gebeurt; de wagen moet naar de plastisch chirurg voor een facelift. En dat is precies wat Rover met de 75 gedaan heeft.
Na de ingreep zien we de Brit terug met en zelfbewuster front. Om te beginnen werd de grille groter en opvallender. En midden bovenin die grille zien we het vernieuwde strakker gestileerde Rover-logo. Kenners weten dat het een vikingschip voorstelt. Maar makkelijk te herkenen is dat schip van de oude Noormannen niet meer. Aan weerskanten van de grille nieuw ontworpen koplampen. De dubbele koplampen zijn vervangen door langwerpige units, standaard voorzien van halogeen projectorlampen. Ook de voorbumper werd onder handen genomen. Zo is de luchtinlaat nu lager geplaatst. En de kipperlichten, in de bumper kregen een ander model; ze liggen niet meer, maar staan. Aan de achterkant veranderde er ook wat. De achterbumper werd opnieuw gemodelleerd. Bovendien kreeg de verchroomde handgreep van het kofferdeksel een andere vorm.
Voor wie ook maar iets van auto’s weet, zal het beslist geen geheim zijn dat Rover een merk uit het Verenigd Koninkrijk is, toch heeft de fabrikant het een goed idee gevonden, om bij de achterste zijruiten, kleine badges aan te brengen, die de Britse vlag voorstellen. En nu we de wagen toch van opzij bekijken; als het er en is met V6-motor heeft hij V6 badges op de voorspatborden.
Veranderde er ook iets in het interieur? Niet zo veel, maar nieuw is bijvoorbeeld de afwerking in licht of donker eikenhout: ‘Light Oak’ en ‘Black Oak’. Om de achterpassagiers nog wat meer beenruimte te geven, werd de vormgeving van de achterbank gewijzigd en kreeg de achterkant van de rugleuning van de voorstoelen een andere vorm. De extra ruimte die zo werd geschapen maakt ook het instappen achterin makkelijker.

Sportieve Ambition
We rijden deze keer de 2.5 V6, met standaard automaat. Die wil best vlot uit de startblokken komen, en z’n automatische bak schakelt alert en zo goed als schokvrij. Het rijgedrag is bekend; de Rover 75 is een comfortabele reiswagen die in bochten best een beetje wil hangen. Hij stuurt mooi direct en laat de chauffeur aardig voelen wat er tussen weg en wiel gebeurt.
Aan de basis van het Rover 75-programma vinden we de Business Edtion. ‘Business’ staat niet voor sober, want tot de standaarduitrusting van deze ‘Edition’ horen zaken als: airconditioning, een radio/CD-speler met zes speakers en bediening vanaf het met leer beklede stuur, houtafwerking in ‘Burr Walnut’, getint en warmtewerend glas achter en opzij, airbags vóór, zij-airbags en hoofdairbags.
Nummer twee op de uitrustingsladder is de Club. Ten opzichte van de Business Edition is de Club ’verrijkt’ met onder meer: climate control; tractie controle en een boordcomputer. De Ambition – bedoeld voor de ’sportieve’ rijder - is op een andere manier opgewaardeerd. Zo heeft hij sportstoelen in een donker interieur en zijn de raamomlijstingen niet verchroomd, maar zwart. Een lederen pookknop, tractie controle en mistlampen vóór, horen er bij de Ambition ook bij. De luxe Sterling heeft een lederen interieur, een in hout en leer uitgevoerd stuur en een houten pookknop. Andere luxe extra’s zijn: elektrisch verwarmbare en verstelbare voorstoelen - met een geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel -, verchroomde spiegelhuizen en parkeersensors.
Het rijkst uitgerust is de Executive. Aan de luxe van de Ambition voegt deze versie nog heel wat toe. We noemen: zwartlederen bekleding, een radio/CD/MP3 speler gecombineerd met een 6 CD wisselaar en Highline instrumenten, een Harman Kardon premium radio en twee extra tweeters achter, een regensensor, parkeersensors, een automatisch dimmende binnenspiegel en ’Star Spoke’ velgen.
De ’voordeligste’ Rover 75 – de 1.8 Business Edition – staat voor € 26.990 in de prijslijst. Het meest luxe is de 2.5 V6 Executive Automaat, met een prijs van 43.490 Euro. Het duurst is dezelfde uitvoering, maar dan als Tourer, want Tourers kosten € 1.750 méér.
Plaats reactie