Centrale deurvergrendeling R75 slaat op hol.

75 en 75 Tourer
Frankieboy
MG-R Newbie
Berichten: 21
Lid geworden op: ma jul 11, 2016 11:02 pm
Woonplaats: Hilversum

Centrale deurvergrendeling R75 slaat op hol.

Bericht door Frankieboy » di okt 09, 2018 10:58 pm

Na jaren van trouwe dienst slaat enkele weken geleden, na twee dagen van heftige regenval mijn centrale deurvergrendeling op hol. Onder het rijden hoor en zie ik opeens de zwarte deurvergrendeling slotknopjes intrekken. Die zelfde middag zie ik mijn alarmlicht oplichten en dichterbij gekomen zie ik aak mijn slotknopjes weer in en uitgaan. Soms om de tien minuten en soms om de minuut. S'nachts gaat het feest door en om zeven uur s'morgens snel het bed uit omdat nu mijn claxon van het alarmstysteem ook opeens meedoet. Het gaat maar om een halve seconde maar maakt iedereen in de buurt toch wakker. De accu is al te leeg om op te kunnen starten. Accuklem dan maar losgetrokken. :wall:

Zoekplaatje dus. Het probleem komt gezien de weinige info over dit onderwerp op dit R75 forum niet veel voor. Kennis is macht...dus Arjen van Diagnoze Centrum Noord geraadpleegd en die herkende dit probleem ook niet specifiek voor de R75.
Na diverse fora te hebben bezocht komt het toch vaak neer op een bedradingsstoring of een inwendig probleem met een van de electrisch bediende trek en duw sloten. Vandaar uit zou alles inwendig binnen het electrische systeem aangestuurd worden en dat leek er ook wel op. Diverse zekeringen verwijderen bracht geen oplossing. Ook die van de centr. deurvergrendeling niet. Alles ging gewoon door.

Volgens diverse fora zou het rechter voordeurslot de meeste kans op een defect maken en daar ook op advies van Arjen maar eens de stekker van het electrisch slotgedeelte in de deur losgetrokken. Alle elende met de sloten alarmverlichting en claxon bleef maar doorgaan. Toen maar eens de stekker bestuurderskant losgetrokken. En whalla alles bleef stil en vredig.

Toch prettig want je wil natuurlijk de bron van de ellende vinden en weten waar het mis gaat. Nadat ik de stekkers op vervuiling en vocht en de bedrading op slijtage gecheckt heb, kwam ik eigenljk geen zichbare onregelmatigheden tegen. Vervolgens heb ik de stekkers aan beide kanten goed ingespoten met contactspray en weer opnieuw aangesloten. Deurplaneel ervoor en heb tot nu toe geen problemen meer ondervonden. Ik neem dus aan dat het hier om een vochtprobleem of matig contact binnen de stekkers ging. Het electrische slotgedeelte hoefde in ierder geval niet te worden vervangen. Dank langs deze weg ook aan Arjen.

groet,

Frank

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten