Programmeren afstandbediening

Technische informatie over MG's en Rovers.
Gebruikersavatar
Dr Doggystyle
Beheerder
Berichten: 16729
Lid geworden op: vr feb 06, 2004 3:29 pm
Woonplaats: het MG-R Forum
Contacteer:

Programmeren afstandbediening

Bericht door Dr Doggystyle » zo okt 30, 2011 11:44 am

Het komt vaak voor dat er wordt gevraagd welke afstandbedieningen er zo geprogrammeerd kunnen worden en welke je nog iets speciaal voor nodig hebt.

hieronder in het engels wat je voor welke rover of MG nodig hebt


Rover / MG Key fob (Plip) programming

There are 2 common security systems fitted to MG / Rover models across the year range 1996 to 2006,
‘Lucas 5AS’ and ‘Pektron SCU’.
These systems can be easily identifiable from the remote fob, or Plip, as follows:

Lucas 5AS system (1996 – 2003)
Afbeelding

SCU system 2 button remote (2003 – 2006) partnummer YWX000290
Afbeelding

SCU system 3 button remote (2003 – 2006) partnummer YWX000360
Afbeelding

It is important to understand the way in which these systems work before any key (Plip) programming is carried out.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lucas 5AS (1996 – 2003)

Vehicle coverage:
- Rover 200
- Rover 400
- Rover 25
- Rover 45
- MG ZR
- MG ZS
- MG F
- MG TF

ECU Programming functions:
1) PLIP Programming
– Once this function is selected the ECU is placed into a programming mode and the user is instructed to press the lock button of any available Plips repeatedly. Any Plip signal received 8 times in quick succession during this period will be stored. Up to 8 Plips can be programmed

2) Read EKA code
– This displays the 4 digit ‘Emergency Key Access’ code. This code allows a manual override of the security system via the drivers door lock. A code of ‘5137’ would be entered by turning the key in the drivers door lock as follows:

5 Turn UNLOCK, 1 Turns LOCK, 3 Turns UNLOCK, 7 Turns LOCK

Information:
- Old Plips are erased at the beginning of the programming sequence.
- All remotes must be available at the time of programming.
- Both new and used remote fobs can be used.
- NO working remotes are needed before replacement units are added.
- The EKA code is NOT needed to allow programming to take place.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pektron SCU System (2003 - 2006)

Vehicle coverage:
- Rover 25 MK2
- Rover 45 MK2
- MG ZR MK2
- MG ZS MK2
- MG TF MK2

ECU Programming functions:

1) Read EKA code – This displays the 4 digit ‘Emergency Key Access’ code. This code allows a manual override of the security system via the drivers door lock. A code of ‘5137’ would be entered by turning the
key in the drivers door lock as follows:

5 Turn UNLOCK, 1 Turns LOCK, 3 Turns UNLOCK, 7 Turns LOCK

2) PLIP Programming

Important Notes:
- Without an existing working Plip or EKA code the SCU module can not be placed into programming
mode. In this instance a new or re-manufactured module must be fitted.
- If a new SCU module is fitted it can only have new Plips programmed into it.
- Brand new Plips must have the matching 22 digit security code available to allow programming.
- Existing working Plips can be re-programmed into the SCU module without the originally supplied 22
digit security code being available.
- Used or second hand Plips are useless without the originally supplied bar code.
The barcode label supplied with a new Plip contains a 22 character security code. When programming a Plip only 20 characters are required so you must omit the first and last characters.

Afbeelding

In this case the security code supplied is N1AE93661040509568088/
Therefore the 20 digit code used would be 1AE93661040509568088

Procedure:
1 Select ‘ECU Programming’ from the menu. Press ENTER to continue
2 Select ‘Program SCU remotes (Plips)’ from the menu. Press ENTER to continue
3 The current ‘EKA’ code is automatically displayed. It is advisable to write this down. Press ENTER to continue
4 A warning will be displayed informing that ‘All Plips will be erased’. Press ENTER to continue, or EXIT to quit.
5 Re-program all existing Plips by pressing each LOCK button until the horn sounds. Press ENTER to continue.
6 Input the 20 digit security (bar) code supplied with the first new Plip using the ENTER button. Press EXIT to continue.
7 If further new Plips are to be added repeat item 6.
8 When programming is complete exit the SCU system and test all Plips
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Laatst gewijzigd door Dr Doggystyle op wo dec 28, 2011 9:17 pm, 5 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
rover-ppd
MG-R Addict
Berichten: 395
Lid geworden op: ma jun 30, 2008 9:03 pm
Woonplaats:
Locatie: Oud-Beijerland

Bericht door rover-ppd » zo okt 30, 2011 1:13 pm

Shit! Ik open net een topic. Die kan je mis dicht doen om vervuiling te voorkomen...

Ik ben specifiek nieuwsgierig of je een nieuwe type AB zonder barcode kan laten inlezen als je ook nog een werkende AB hebt.

Ik heb helaas nog maar 1 afstandsbediening voor m'n auto.
Op Ebay worden ze aangeboden met en zonder barcode.

Is het nou zo dat als je een werkende AB hebt dat je een 2e AB kan laten inlezen bij een ex MG-R-dealer zonder barcode?

Ik hoor het graag want dat maakt de zoektocht makkelijker en wellicht goedkoper...
Afbeelding

Gebruikersavatar
Dr Doggystyle
Beheerder
Berichten: 16729
Lid geworden op: vr feb 06, 2004 3:29 pm
Woonplaats: het MG-R Forum
Contacteer:

Bericht door Dr Doggystyle » zo okt 30, 2011 2:13 pm

ik heb je andere topic weggehaald en de txt in je post gekopieerd.

ik heb laatst zo eentje op ebay gekocht maar ik moet de barcode hebben wil ik em kunnen programmeren werd mij verteld

nou weet ik niet of ik de originele barcode moet hebben die bij die ab van ebay hoort of dat je de barcode moet hebben van de handzender die je al hebt.
dat laatste lijkt mij logischer.

Gebruikersavatar
rover-ppd
MG-R Addict
Berichten: 395
Lid geworden op: ma jun 30, 2008 9:03 pm
Woonplaats:
Locatie: Oud-Beijerland

Bericht door rover-ppd » zo okt 30, 2011 3:34 pm

Ik heb al eens contact gehad met een ex dealer. Hij kon een 2e AB bestellen en inlezen en hij had geen gegevens nodig van mn huidige AB, maar hij zou mn huidige AB wel veranderen want de verloren AB zal buiten werking gesteld worden... Dus weet nou niet of er codes gebruikt worden als er nog een bestaande AB is....
Afbeelding

Gebruikersavatar
MARVON
MG-R Core
Berichten: 8998
Lid geworden op: vr dec 31, 2004 4:27 pm
Woonplaats: Hoogerheide
Contacteer:

Bericht door MARVON » zo okt 30, 2011 4:30 pm

:mrgreen: je kan gewoon met je ab naar een ex dealer gaan, hij leerd ze alle 2 opnieuw in zonder barcode.

je kan bv via v noord contact opnemen met de ex mg/rover dealer in tilburg
daar ben ik toen ook geweest en deze heeft nog de juiste apparatuur.
Afbeelding
mgrover-onderhoud.nl

Gebruikersavatar
rover-ppd
MG-R Addict
Berichten: 395
Lid geworden op: ma jun 30, 2008 9:03 pm
Woonplaats:
Locatie: Oud-Beijerland

Bericht door rover-ppd » zo okt 30, 2011 5:15 pm

Ik geloof dat zo goed aLs alle adressen op deze site de mogelijkheden hebben:
http://www.mgroverdealers.nl/
Afbeelding

Gebruikersavatar
Dr Doggystyle
Beheerder
Berichten: 16729
Lid geworden op: vr feb 06, 2004 3:29 pm
Woonplaats: het MG-R Forum
Contacteer:

Bericht door Dr Doggystyle » zo okt 30, 2011 5:53 pm

ik heb het via Van Noort geprobeerd en hij vroeg het aan die ex dealer in Tilburg, maar speciaal voor deze type ab van de MK2 heb je toch echt een barcode nodig om ze kunnen programmeren, vind ik wel stom want dat betekent dat al die losse dingen die op ebay worden aangeboden je er gewoon helemaal niks aan hebt....

Het moet niet zo zijn dat als mijn auto straks af is de oude eigenaar er zo mee wegrijdt :)

Gebruikersavatar
rover-ppd
MG-R Addict
Berichten: 395
Lid geworden op: ma jun 30, 2008 9:03 pm
Woonplaats:
Locatie: Oud-Beijerland

Bericht door rover-ppd » ma okt 31, 2011 1:05 am

Ook een barcode voor de bestaande AB?
Afbeelding

Gebruikersavatar
rover-ppd
MG-R Addict
Berichten: 395
Lid geworden op: ma jun 30, 2008 9:03 pm
Woonplaats:
Locatie: Oud-Beijerland

Bericht door rover-ppd » ma okt 31, 2011 2:02 pm

Ik heb net met Koree en Lievaart gebeld om te vragen over het inlezen en vertelde me allebei dat er geen code nodig is....
Afbeelding

Gebruikersavatar
Dr Doggystyle
Beheerder
Berichten: 16729
Lid geworden op: vr feb 06, 2004 3:29 pm
Woonplaats: het MG-R Forum
Contacteer:

Bericht door Dr Doggystyle » ma okt 31, 2011 4:26 pm

ok thanks voor de info

Gebruikersavatar
MARVON
MG-R Core
Berichten: 8998
Lid geworden op: vr dec 31, 2004 4:27 pm
Woonplaats: Hoogerheide
Contacteer:

Bericht door MARVON » ma okt 31, 2011 11:17 pm

rover-ppd schreef:Ik heb net met Koree en Lievaart gebeld om te vragen over het inlezen en vertelde me allebei dat er geen code nodig is....

MKI of MKII ab??
Afbeelding
mgrover-onderhoud.nl

Gebruikersavatar
rover-ppd
MG-R Addict
Berichten: 395
Lid geworden op: ma jun 30, 2008 9:03 pm
Woonplaats:
Locatie: Oud-Beijerland

Bericht door rover-ppd » di nov 01, 2011 12:56 am

Ik heb duidelijk gezegd dat ik een MKII heb en een ronde 3 knops AB.
Afbeelding

Gebruikersavatar
rover-ppd
MG-R Addict
Berichten: 395
Lid geworden op: ma jun 30, 2008 9:03 pm
Woonplaats:
Locatie: Oud-Beijerland

Bericht door rover-ppd » za nov 19, 2011 1:36 pm

Ik heb net m'n AB in laten lezen.... Voor de werkende AB heb je GEEN code nodig, maar voor de te instaleren AB WEL.

Gr,
Afbeelding

Gebruikersavatar
Dr Doggystyle
Beheerder
Berichten: 16729
Lid geworden op: vr feb 06, 2004 3:29 pm
Woonplaats: het MG-R Forum
Contacteer:

Bericht door Dr Doggystyle » za nov 19, 2011 5:42 pm

en die code is dat
1) de code van de ab die je extra hebt gekocht ?
2) de code van de bestaande ab die je al had ?

Gebruikersavatar
rover-ppd
MG-R Addict
Berichten: 395
Lid geworden op: ma jun 30, 2008 9:03 pm
Woonplaats:
Locatie: Oud-Beijerland

Bericht door rover-ppd » za nov 19, 2011 6:45 pm

Je hebt van de nieuwe AB een 22 cijferige code nodig.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Dr Doggystyle
Beheerder
Berichten: 16729
Lid geworden op: vr feb 06, 2004 3:29 pm
Woonplaats: het MG-R Forum
Contacteer:

Bericht door Dr Doggystyle » za nov 19, 2011 7:18 pm

thanks
beginpost aangepast
dus kan ik mijn "nieuwe ab zonder barcode" niet gebruiken...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten