Pagina 1 van 1

Dashboard eruit halen

Geplaatst: zo nov 05, 2017 2:01 pm
door Dick
Hallo, kan iemand mij vertellen (of een filmpje oid) hoe ik mijn dashboard van mijn rover 827si van augustus 1992 eruit kan krijgen? ik moet een dashboard lampje vervangen.
Als iemand mij iets kan vertellen, graag!
Ik heb overigens nog een vraag; ik heb VIN nr 113214. Is dat de versie met- of zonder katalysator?

Re: Dashboard eruit halen

Geplaatst: ma nov 06, 2017 2:15 pm
door mvbdb
Welk lampje moet je vervangen in het dashboard ?

Wil je namelijk best wel even op weg helpen met tips and tricks, do's and dont's !

Re: Dashboard eruit halen

Geplaatst: di nov 21, 2017 1:38 pm
door 827sifreak
Goedemorgen Dick, je kan alleen het klokkenpaneel eruit halen om de lampjes te vervangen. Het is absoluut niet moeilijk. Ik kan je een beetje op weg helpen.
1. Boven het klokkenpaneel zie je 3 schroeven zitten. Deze verwijderen.
2. Rechts van het klokkenpaneel zie je de bediening van o.a. de airco. Onder deze kast zitten 2 schroeven. Deze verwijderen.
3. Links hetzelfde. Beide schroeven verwijderen. De kappen op het stuurkolom verwijderen en de stuurkolom op zijn laagste stand zetten.
Er moet volgens mij nog meer schroeven verwijderd worden maar het is voor mij zo lang geleden dat ik het niet meer precies weet. Ik denk dat jij na het verwijderen van deze schroeven en beplating duidelijk wordt wat je nog eventueel moet doen. Het klokkenpaneel zit ook nog vast met enkele schroeven en na verwijdering het klokkenpaneel voorzichtig naar je toe halen en natuurlijk niet vergeten om de diverse kabelboomaansluitingen acher dit paneel ( 3 stuks??) los te koppelen. Succes. Gr.
Aad