Deze Rover 820 i moet gered worden.

618 620 623 820 825 827
Gebruikersavatar
Original = Best
MG-R Addict
Berichten: 256
Lid geworden op: di feb 15, 2011 12:35 pm
Woonplaats:
Locatie: Rotterdam

Deze Rover 820 i moet gered worden.

Bericht door Original = Best »

Ik ben pas geleden samen met een andere Rover liefhebber naar Harlingen gegaan om te kijken naar deze 820i.
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/rove ... e=lr&pos=3" onclick="window.open(this.href);return false;

Die vriend van mij had interesse we namen de rit van twee uur voor lief.
De auto heeft 8 jaar stil gestaan en was in handen van een Rover verzamelaar die onder andere een P6 heeft. Eenmaal aangekomen werden we hartelijk ontvangen door een handelaar/hobbyist. De man had tijdens het mail contact geen woord gezegd. Een knetterharde 820 in de mooie rode kleur stond voor onze neus. Nergens roest, niet bij de dorpel, niet bij de vulpijp en niet op de deuren. Zelfs de roestgevoelige strip onder aan de voorruit zag er top uit. Ook het interieur is erg netjes en na een schoonmaakbeurt weer helemaal netjes. Er zit een nieuwe einddemper op en de wagen voelt solide aan tijdens het rijden.

Het is helaas niet alleen maar goed nieuws. Een diepe kras die loopt van het linker voorscherm tot aan het linker achter portier is een doorn in het oog (die op de bestuurdersdeur is nog zelf te fixen). Rechtsvoor en rechtsachter is een poging gewaagd om met blanke lak dingen bij te spuiten. Niet vanwege laswerk maar toen hadden Rovers last van loslatende blanke lak. Er zitten momenteel Nissan velgen onder en oude banden. De remmen hebben aandacht nodig, ABS lampje brandt (kan goedkoop zijn maar kan ook duur zijn) en de aanjager leek tijdens de proefrit niet te werken.

Die vriend van mij was erg onder de indruk van de staat maar heeft toch niet toegeslagen omdat die elektronische dingen lastig kunnen zijn en hij daar zo snel geen raad mee weet. Beter voor auto en persoon om dan niet toe te slaan. Echter verdient deze auto het wel om gered te worden want het is een geweldige kleur en de basis uitvoeringen zijn op hun manier erg charmant.
Keeping them original is preserving them!
'85 Rover 3500 Vitesse
'89 Rover 827 mk1 Vitesse
'93 Rover 827si mkII Saloon
'82 Rover 3500 Vanden Plas
'99 Rover 75 Sterling met Aubergine personal line.

Plaats reactie