MG-Rover Club Nederland

Dé MG-RoverClub voor MG's en Rovers van na 1990 (ouderen ook welkom)
Het is nu do nov 23, 2017 7:20 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: ma okt 10, 2016 8:31 pm 
Offline
MG-R Newbie

Geregistreerd: vr okt 07, 2016 3:33 pm
Berichten: 5
Woonplaats: Enschede
Sinds kort trotse bezitter van een Rover 45, 1.6L uit 2000 8)

Maar, sinds ik 's ochtends vroeg weg moet en het steeds kouder wordt buiten is het mij opgevallen dat het dimlicht met een vertraging aan gaat. Na het starten kan het (afhankelijk van de temperatuur) tot 20 seconden duren voordat het dimlicht daadwerkelijk aangaat. Het lijkt te maken te hebben met de temperatuur, aangezien het langer duurt als het kouder is. Ook lijk ik ze sneller aan te krijgen daar de schakelaar snel achter elkaar te aan-uit-aan te schakelen. Als de lampen eenmaal aan zijn (of zijn geweest) is er geen probleem meer, het duurt dan misschien 1 seconde voordat ze opnieuw aangaan.

Ik zit te denken aan een lui relais, maar ik kan nergens vinden waar dit relais zou moeten zitten. Het lijkt mij sterk dat de complete lamp in het pookje geschakeld zou worden, maar misschien dat iemand hier wat licht op kan schijnen (pun intended ;) )?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di okt 11, 2016 12:58 pm 
Offline
MG-R Core
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo nov 14, 2010 3:25 pm
Berichten: 1813
Woonplaats: Berghem
Dit probleem had ik ook met mijn mg-zr
Is temperatuur afhankelijk ja ik heb er nooit echt naar gezocht en weet dus nog niet wat de oorzaak is
Ik heb er mee leren leven.
Werken je ruitenwissers ook met een vertragingk?

_________________
Een mgb verliest geen olie hij markeert alleen zijn territorium.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di okt 11, 2016 2:22 pm 
Offline
MG-R Core

Geregistreerd: do dec 19, 2002 12:36 pm
Berichten: 2954
Woonplaats: NIEUWEGEIN
Woonplaats: Nieuwegein
Lijkt mij inderdaad op een foutief Relais,
deze zitten volgens mij onder het stuur in de zekeringkast.
ook onder de motorkap heb je er een paar.

Je zou eens kunnen proberen om de zekering te vervangen, dat heb ik eens gehad met een versterker.
Leek goed te zijn, deed het ook even, tot het harder ging. Bij nameten bleek het anders te zijn.
Vervangen en toen was het goed.

_________________
To catch me, you gotta be fast...
To find me, you gotta be smart...
But to be me...!!

DAMN! You must be kidding!

filmpjes op: http://www.youtube.com/rover623Gsi


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2016 10:41 am 
Offline
MG-R Newbie

Geregistreerd: vr okt 07, 2016 3:33 pm
Berichten: 5
Woonplaats: Enschede
Vanochtend even getest of de ruitenwissers ook vertraagd zijn als de lampen nog niet aan zijn, maar dat is niet het geval. De ruitenwissers werken direct, terwijl de lampen nog moeten 'opwarmen'.

Uiteraard heb ik al op de standaard zekering/relais plekken gekeken, maar daar zit geen relais specifiek voor de lampen. De zekering is er uiteraard wel, die kan ik mogelijk vanavond wel nameten en eventueel vervangen. Had ze wel al aangedrukt, maar theoretisch zou een zekering dit probleem niet kunnen geven natuurlijk.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2016 5:14 pm 
Offline
Mad Mechanic
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr dec 31, 2004 4:27 pm
Berichten: 8886
Woonplaats: Hoogerheide
:mrgreen: er zitten toch geen retrofit xenon lampen in?

_________________
Afbeelding
mgrover-onderhoud.nl


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2016 7:52 pm 
Offline
MG-R Newbie

Geregistreerd: vr okt 07, 2016 3:33 pm
Berichten: 5
Woonplaats: Enschede
Niet dat ik weet, daarvoor geven ze ook echt te weinig licht trouwens :cool:

Kwam hetzelfde probleem ook tegen op een ander forum, maar daar is nooit een oplossing gepost: mg-rover.org. Misschien moet ik er maar gewoon aan wennen dan :p


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2016 9:24 pm 
Offline
Mad Mechanic
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr dec 31, 2004 4:27 pm
Berichten: 8886
Woonplaats: Hoogerheide
:mrgreen: bij onze 45 gaat de achter wisser altijd vertraagd in werking ( ong 1 sec)
Maar hij werkt wel ,dus laat ik het maar zo.

_________________
Afbeelding
mgrover-onderhoud.nl


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2016 10:02 pm 
Offline
MG-R Newbie

Geregistreerd: vr okt 07, 2016 3:33 pm
Berichten: 5
Woonplaats: Enschede
Ik heb niet eens een achterruitwisser :+


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo okt 16, 2016 10:45 am 
Offline
MG-R Core
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr jun 26, 2009 5:28 am
Berichten: 7229
Woonplaats: Barneveld
Martin heeft een hatchback, die hebben wel een achterwisser. Sedan heeft dat niet, hoewel er hier wel ergens een foto rondzwerft van een sedan met achterwisser.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma apr 17, 2017 4:16 pm 
Offline
MG-R Newbie

Geregistreerd: vr okt 07, 2016 3:33 pm
Berichten: 5
Woonplaats: Enschede
Nou, het bleek in de lichtschakelaar zelf te zitten! Geen relais voor de verlichting (heb het elektrische schema er ook op nagezocht, maar flink wat contactspray erin hielp als een tierelier! :drive:


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron

! .. ! .. ! .... HIER KAN OOK UW ADVERTENTIE STAAN .... ! .. ! .. !
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling